Mat och specialkost

När jag bjuder folk på mat så försöker jag rätta mig efter deras behov/önskemål/vad de kan äta. Om det kommer någon som är vegetarian så lagar jag således inte kött, är personen i fråga laktosintolerant eller mjölkallergiker så lagar jag mjölkfritt, äter personen inte fläsk bjuder jag inte på pasta cabonara. Och jag trodde att alla resonerade så.

Så var tydligen inte fallet, utan en stor del av FL's medlemmar anser att man minnsan får äta det som bjuds, vare sig man kan eller ej. Bit ihop och ät den där kotungan, du är faktskt bjuden och någon har stått i köket och anträngt sig för din skull. Var tacksam för det du får. Typ. Eller, jaha du får överdjävliga gaser och mår skit...det är bara att svälja, du är väl vuxen? Lite på den nivån.

Personligen tar jag reda på vad folk kan och inte kan äta, om jag inte redan vet det på förhand, vilket man oftast gör när det gäller människor man bjuder på middag. Och jag lagar gärna sådant som alla kan äta och gör det till en utmaning. Därför är det också extra smart med en buffe´, få då är det enklare att göra fler tillfreds. Sedan är det så klart svårt i vissa fall, men jag brukar försöka och jag tror att få lämnar mitt hem hungriga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0