Recept
Något som inte framgått ännu är att jag älskar att laga mat, och om jag får säga det själv är jag rätt grym på det också. ;) I går hittade jag ett recept på Zucciniplättar som jag kände att jag ville prova, sedan kan jag inte laga utifrån recept utan modifierar dem alltid efter min smak och mitt tycke.
400 g grovriven zuccini
1½ dl sojamjöl (orginalreceptet har vetemjöl men jag tänker GI och så var vetemjölet slut)
100 g grovt riven parmesam
1 ägg
salt efter smak
svartpeppar efter smak
2 msk olivolja
I princip blandar man bara i hop allt och formar små biffar som man steker i smör och olja i 3 min per sida, ett tips är att låta den rivna zuccinin ligga på en torr kökshanduk och vattna av sig lite, saltar man den så vattnar den av sig bättre. Annars riskerar smeten att bli lite vattning. (det hände nämligen mig)
I vilket fall var de väldigt goda, jag provstekte en och ska göra resten inför middagen i kväll. I orginalreceptet är det fetaost istället för parmesan men jag gillar inte varm feta så gjorde dem med italiensk tappning istället för grekisk. Dill innehåller även orginalreceptet och det är det värsta jag vet så det slänger jag inte i, men jag kan tänka mig att hackad persilja och kanske ngn vitlöksklyfta skulle funka.
Till detta ska jag servera ungsbakad kyckling på tomat, vitlöks och basilikabädd. P och J äter pasta till och jag äter mina zuccinibiffar.
400 g grovriven zuccini
1½ dl sojamjöl (orginalreceptet har vetemjöl men jag tänker GI och så var vetemjölet slut)
100 g grovt riven parmesam
1 ägg
salt efter smak
svartpeppar efter smak
2 msk olivolja
I princip blandar man bara i hop allt och formar små biffar som man steker i smör och olja i 3 min per sida, ett tips är att låta den rivna zuccinin ligga på en torr kökshanduk och vattna av sig lite, saltar man den så vattnar den av sig bättre. Annars riskerar smeten att bli lite vattning. (det hände nämligen mig)
I vilket fall var de väldigt goda, jag provstekte en och ska göra resten inför middagen i kväll. I orginalreceptet är det fetaost istället för parmesan men jag gillar inte varm feta så gjorde dem med italiensk tappning istället för grekisk. Dill innehåller även orginalreceptet och det är det värsta jag vet så det slänger jag inte i, men jag kan tänka mig att hackad persilja och kanske ngn vitlöksklyfta skulle funka.
Till detta ska jag servera ungsbakad kyckling på tomat, vitlöks och basilikabädd. P och J äter pasta till och jag äter mina zuccinibiffar.
Kommentarer
Trackback